4.8.12

Maturinolul face victime. Directorul Centrului Mamei şi a Copilului a fost demis



Chişinău / Moldova.ORG/ -- Directorul Centrului Mamei şi Copilului din Chişinău, autorul preparatului Maturinol, Ion Iliciuc, a fost demis astăzi, printr-un ordin semnat de către Ministerul Sănătăţii. Demisia sa vine în urma scandalului produs de către medicamentul interzis în 2009, Maturinol.
Profesorul Ion Iliciuc este acuzat de “gestionarea incorectă şi ineficientă a instituţiei pe care o conduce, nemulţumirile provenite de la pacienţi, controlul CCCEC în urma căruia s-a depistat medicamentului interzis Maturinol, dar şi mustrarea primită de către Ministerul Sănătăţii în legătură cu administrarea preparatului Maturinol”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi.
Deasemenea, Ministrul a mai spus că pentru moment, interimatul în funcţie de director al Centrului Mamei şi a Copilului îl va asigura actualul vice-director, Marin Rotaru, însă urmează să fie iniţiat un concurs pentru a fi suplinită funcţia.
La rândul său, profesorul Ion Iliciuc a declarat că aceasta este o campanie iniţiată pentru demiterea lui din funcţie. Acesta mai spune că “am fost defăimat degeaba în toată ţara şi la urmă am fost şi scuipat afară. Voi lupta până la capăt”, adăugând că “înainte de a începe scandalul cu Maturinolul m-a chemat Andrei Usatâi şi mi-a zis să scriu cerere şi să plec de bună voie din fruntea instituţiei ca să pună în locul meu pe cineva de la PLDM”, a mărturisit Ion Iliciuc pentru publicaţia Adevărul.
Ministrul Sănătăţii nu a comentat, deocamdată, acuzaţiile aduse de către Ion Iliciuc.
Aminitm că profesorul Ion Iliciuc, Directorul Centrului Mamei şi a Copilului din Chişinău a intrat în vizorul opiniei publice după ce Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei a efectuat un control la una dintre farmaciile din capitală unde a descoperit preparatul interzis, Maturinol, care era prescris copiilor. Ulterior, Ion Iliciuc a recunoscut că medicamentul a fost testat din 2005 pe aproximativ 2000 de copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu