4.8.12

Cel putin 36 de cazuri de malarie au fost inregistrate




Cel puţin 36 de cazuri de malarie au fost înregistrate de la începutul anului curent, sau cu 31 cazuri mai mult decât în perioada similară a anului trecut.
Potrivit Ministerul Sănătăţiii, în Republica Moldova situaţia malariogenă rămâne a fi tensionată, în 2008 fiind înregistrate 44 de cazuri de îmbolnăviri, într-un caz boala fiind adusă din Federaţia Rusă, în două cazuri din Afganistan, câte un caz din Ciad şi Кongo şi 38 de cazuri din Sudan. În urma examinării, medicii au stabilit că majoritatea bolnavilor sunt de gen masculin cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani.
Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în prezent, malaria reprezintă un pericol pentru 40 la sută din populaţia terrei. Anual 300 - 500 de milioane de oameni sunt contaminaţi de această boală, dintre care circa 2 milioane mor. Cea mai afectată zonă continuă să fie Africa, urmată de Asia de Sud-Est, America Latină şi Orientul Apropiat. Ţările europene sunt zone libere de malarie, înregistrând doar cazuri sporadice în care boala este adusă.
Dintre cele aproximativ 10 mii de cazuri de malarie cu care se confruntă anual Europa, 75 la sută se înregistrează în Franţa, Marea Britanie, Germania şi Italia, ca urmare a circulaţiei libere a cetăţenilor şi turiştilor.
Pentru al doilea an consecutiv, Organizaţia Mondială a Sănătăţii marchează la 25 aprilie Ziua Mondială de combatere a malariei.
BASA-press

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu